Introducció

Furious FPV ho ha tornat a fer. Si, una vegada més.

Doncs acaba de treure al mercat la seva tercera revisió del famos True-D Diversity Module, redissenyat desde zero tant a nivell de software com de hardware. A més a més incorpora nombrosos canvis i sorpenents funcionalitats que passem a detallar en el present anàlisi.

 

Novetats

Aquests són els nous canvis del Furious True-D V3 Diversity Receiver system respecte als seus antedecessors:

 • Botons: s'ha substituït la roda amb polsador per tres botons ergonòmics, que faciliten l'accés i configuració del nostre mòdul.
 • Integració amb FatShark: podem controlar còmodament el canvi de canals des dels botons de les FatShark, ja no és necessari accedir al propi mòdul obligatòriament al canviar de canal.
 • Encés / Apagat del mòdul: poden controlar-se de manera manual per a evitar el consum de la bateria i el calentament innecessari dels nostres mòduls quan no els estem utilitzant. Per exemple, al connectar les nostres ulleres, el nostre sistema True-D deixa apagats els mòduls receptors per a reduïr el consum de la batería, fins que polsem qualsevol boó i s'encendran automàticament.
 • Nou algoritme de canvi d'antena: La sensibilitat RSSI ha sigut millorada, així com l'algoritme que gestiona el canvi d'antenes per una major nitidesa en el video resultant.
 • Buzzer: El True-D V3 inclou un petit buzzer de baixa potència per a realitzar indicacions sonores.
 • Nova distribució: S'ha incrementat la distància entre els mòduls, així com airejat el conjunt per a facilitar el fluxe d'aire i reduïr el calentament dels moduls receptors i l'electrònica. De fet, en aquesta nova versió cadascuna de les plaques allotja un dels mòduls receptors (no sent així en la seva anterior versió, que una placa allotjaba l'electrònica i l'altra els dos mòduls junts en la mateixa placa, en costats oposats).
 • Port USB: Un petit port micro USB es troba fàcilment accessible per a realitzar actualitzacions de firmware molt còmodament. Ja no necessitem un FTDI ni un USBasp per a fer l'actualització.
 • Nou firmware: El firmware ha sigut optimitzat, millorat i simplificat, dotant de noves i potents funcionalitats.

 

Característiques

Al marge de les novetats d'aquesta recent arrivada versió, us llistem també les bondats del sistema True-D Diversity de FuriousFPV:

 • Sistema Diversity real.
 • Transició suau del video entre antenes.
 • Llest per Raceband, inclòs les noves freqüències de 5300MHz.
 • Múltiples modes de sel·lecció de canal: Autompatic, Manual i Canals favorits.
 • Utra compacte.
 • Dissenyat específicament per a les FatShark Dominator V2 i V3 (models HD també compatibles).
 • LCD integrat per a facilitar l'ús i configuració de mòdul.

 

Anàlisi

 

Hardware

El nostre mòdul ve ben empaquetat en una capsa, embolicat en espuma que protegeix i evita cops del mòdul durant el seu transport, i una bosseta de material absorvent per a evitar humitats en el seu emmagatzematge. El mòdul ve amb una tapa de plàstic injectat en un color translúcid, que s'amotlla perfectament i s'ancla amb fermesa a la forma del nostre True-D V3.

La seva instal·lació és immediata, només cal extraure el nostre anterior mòdul i introduïr el True-D V3 fent coincidir els pins amb els de les nostres FatShark Dominator. Un cop en les ulleres ja podem connectar les antenes.

 

Software

El firmware del mòdul ha sigut redissenyat per complet, aprofitant tota la pantalla per mostrar informació rellevant. Per començar, ens adonem que al conectar la bateria a les nostres FatShark, el True-D mostra el splash screen amb el logo de FuriousFPV però els mòduls receptors estan apagats, amb l'objectiu d'estalviar bateria. Fins que polsem algun botó, llavors ens apareixerà el mòdul propi del True-D i els receptors començaran a funcionar.

Uns leds indicaran quina de les dues antenes s'esta usant per a la recepció del video: vermell per la superior i blava per la inferior. Un indicador visual molt clar i evident, a més de les típiques barres de senyal que es mostren al display LCD.

El menú principal es composa de 4 seccions:

 • Working Mode: Aquí es llistaran els nostres canals guardats com favorits i podrem sel·leccionar-los tant des dels botons del True-D com dels integrats en les FatShark Dominator. És el mode que usarem en el nostre dia a dia.
 • Manual Mode: Ens apareix una pantalla amb les 4 bandes i els 8 canals de cadascuna d'elles, podem sel·leccionar qualsevol canal de qualsevol banda per a guardar-lo com a favorit (simplement deixant apretat el botó central durant uns segons). Amb això podrem sel·leccionar el canal en el mode anterior (Working Mode). Per a esborrar-los simplement, tornem a polsar varios segons sobre el canal i sel·leccionem Delete. com a curiositat, podem canviar de banda ràpidament si deixem pressionat el botó de dalt o avall durant uns segons.
 • Smart Search: Aquest mode busca la senyal de video que prové del nostre emisor VTX i ens proposa els canals més propers de les diferents bandes. De la mateixa que en el mode anterior, podem guardar el canal per a usarlo en Working Mode.
 • Band Scanner: Escombra totes les freqüències i mostra una gràfica de les diferents senyals de l'espectre.
 • Setting: Des d'aquest menú tenim varis punts de configuració: Alarm: per a configurar si volem que la senyal sonora del buzzer ens avisi quan el nivell rebut pels receptors sigui massa baixa. Time Up: Si el temps en el que el receptor esta ences supera el temps configurat, la senyal sonora pitarà. Ideal pels despistats. New_F: Pots configurar qualsevol canal des dels 5000 fins als 5999 MHz. Molt útil per a les noves bandes en 5300 MHz. Sign: El nom que apareixerà sota la senyal de Working Mode, no és més que una etiqueta visual. Filter: El nivell de filtre que volem que s'apliqui sobre la senyal rebuda respecte a les d'altres canals. No tocar a no ser que fem Long Range (que posarem Low) o si veiem que el canvi d'antenes serà frenètic, per exemple en una cursa molt prop del pilot, posarem el valor High. Per defecte, deixar el valor Normal. Calibrate: Calibrar el nivell de senyal útil respecte al soroll d'ambdòs mòduls.

En el següent video oficial de FuriousFPV es mostren en directe les noves funcionalitats i com utilitzar-les:

Com apreciem en les imatges, els nous menus de les pantalles aprofiten al màxim el tamany del display, facilitant la navegació entre menus i simplificant la seva interacció.

 

Prova de cap

No voliem deixar aquest article orfe de videos, així que us hem preparat una comparació del True-D V3 amb el seu antedecessor el True-D V2. Ambdues amb la mateixa configuració: hem usat una antena SpiroNET Omni d'Immersion RC i una antena SpiroNET Patch de 8dBi també d'ImmersionRC amb un adaptador SMA de 45º. L'antena patch es molt directiva, mentre que l'omnidireccional té un bon abast en qualsevol direcció, fet pel qual trobem ideal la combinació d'ambdues en un sistema Diversity.

Us deixem a continuació amb els resultats:

Malauradament les condicions van ser extremes: un spot indoor, amb molts rebots de senyal i esvaniments a causa de les columnes de formigó, fet pel qual impedeix extreure una sensació clara i concloent...

 

Conclusions

La primera versió va revolucionar el mercat per la seva senzillesa d'instal·lació gràcies a la seva forma compacte. Furious va tornar amb una segona revisió amb petits canvis cosmètics inapreciables en quant a hardware pero una bona revisió del firmware. Però finalment, en aquest nou llançament del Furious FPV True-D V3 s'apropa encara més a la perfecció.

Una bona notícia és que Furious ha mantingut el preu de la seva anterior versió. A més a més, el pack inclou un adaptador de 45º i un altre de 90º per a que puguem adaptar les nostres antenes patch. Podeu comprar-lo directament a la botiga de Furious FPV en el següent enllaç:

www.furiousfpv.com/product_info.php?cPath=29&products_id=191

Segurament els actuals usuaris us estareu preguntant: puc actualitzar el meu mòdul V1 o V2 a l'última versió del firmware V3? La resposta es no encara! FuriousFPV està treballant actualment en una versió de firmware específica perls mòduls V1 i V2. El firmware del V3 no pot usar-se encara per limitacions d'emmagatzematge en les versions més antigues. Toca esperar una mica més encara ;)

 

Galeria de fotografies:

SCROLL TO TOP