Introducció

Hem comprat una de les primeres unitats de la Runcam Swift 2 i volem compartir amb vosaltres les nostres sensacions i experiències després d'haver pogut probar-la per nosaltres mateixos.

La Swift va marcar un avanç en quant a les càmeres de FPV gràcies al suport de doble anclatge. Aquesta segona revisió ens porta algunes novetats i cambis molt útils. En aquest articles comentarem els canvis més característics centrant-nos en el seu aspecte més tècnic a nivell conceptual, deixant de costat les bondats com càmera de FPV, doncs a dia d'avui ja tots coneixem com són i com funcionen.

Així que, comencem!

 

Novetats

Llistem a continuació les novetats de la Swift 2:

OSD integrat

Era l'incorporació més sol·licitada i esperada pels usuaris de Runcam. De la mateixa manera que d'altres càmeres del mercat, Runcam ha desenvolupat un OSD integrat i específic per les necessitats del FPV.

Els paràmetres que es mostren per l'OSD són:

 • Voltatge de bateria: Per a configurar el voltatge de la bateria s'ha de conectar en el pin corresponent marcat com VBAT+ la tensió d'alimentació de la LiPo per a que la càmera pugui realitzar la lectura i mostrar-la per pantalla. En cas de no conectar la bateria per VBAT+, la càmera mostrarà el valor de tensió d'alimentació de la càmera amb un marge de 0,1 - 0,2 V a causa dels filtres interns.
 • Temps de vol: El temporitzador comença a comptar en el moment que alimentem al càmera, i mostra el valor en pantalla.
 • Nom del pilot: De la mateixa manera que en la majoria de les càmeres de FPV poden marcar-se el video amb el nom del pilot. Com canvi notori, els caràcters poden ser introduïts en majúscules o minúscules.
 • Horitzó: Pot marcar-se una línia horitzontal simulant la línia d'horitzó artificial, que es pot ajustar la seva posició en la pantalla en funció de l'inclinació de la càmera.

L'accés al menú per a configurar els paràmetres FPV de l'OSD és simplement deixant polsant el botó Amunt durant uns segons. Des d'aquest menú podem accedir al control total dels paràmetres.

 

Micròfon integrat

S'ha inclòs un micròfon dins l'electrònica de la càmera (marcada com MIC en la part posterior de la càmera). De manera que ara tenim un cable de sortida més marcat com Audio que podem connectar directament al nostre VTX per tenir audio a les ulleres de FPV. Ideal si volem volar sense desconcentrar-nos i escoltar el soroll dels nostres motors.

 

Lent

Una altra de les novetats estrella de la Swift 2 és la lent. S'ha rediseñat la lent per part de Runcam per a les diferents FOV disponibles: 130º (2.5mm), 150º (2.3mm) i 165º (2.1mm).

Les noves lents són molt més petites, però sobretot, molt més curtes! Inclòs en la versió de 2.1mm podem comprobar el seu tamany en la següent imatge. Això farà que la lent de la nostra càmera quedi menys exposada a cops, trencadisses i ratllades.

A més a més, un altre detall és que les lents venen marcades amb el seu FOV. Segurament més d'un s'ha fet un embolic amb les seves lents quan se li han barrejat...

 

Rang de tensió i protecció

La primera Swift tenia el rang de tensió d'alimentació molt limitat (fins LiPos de 4S). La Swift 2 permet de 5 - 36V, així que podem alimentar amb LiPos de fins a 8S si volguessim.

 

Altres canvis

 • Suport de doble anclatge: El suport que permet anclar la Swift per cuatre cargols ha sigut renovat al incloure dos inserts metàl·lics en els cargols de pivotatge, rigidificant encara més l'anclatge, ja que en l'anterior versió eren de plàstic i amb l'ús es desgastaven, perdent força en la fixació.
 • Suport de càmera de 3 forats: Runcam inclou en la Swift 2 una carcassa de substitució amb 3 forats, per fer encara més flexible el muntatge de la càmera en la varietat de frames del mercat.
 • Logo: ARa el logo de Swift està imprés tant a la part superiro com la inferior de la càmera...
 • Settings: Noves configuracions per defecte en la càmera.

 

Presentació

El packaging de la càmera no ha canviat respecte la seva antecesora, pero si el seu contingut:

 • Runcam Swift 2.
 • Carcassa davantera de 3 forats.
 • Tapa del darrere de recanvi.
 • Suport d'aluminio.
 • Cargols.
 • Cable per l'OSD.
 • Cable de silicona de 3 pins.
 • Cable de silicona de 5 cables.
 • Cable extensor per a l'OSD.
 • Manual.

 

Especificacions

 

Especificacions

Model   RunCam Swift 2
Sensor   1/3 SONY Super HAD II CCD
Resolució horitzontal   600TVL
Lent   2.5mm (por defecto) / 2.3mm / 2.1mm
Senyal   PAL/NTSC
OSD  
Micròfon  
S/N Ratio   >60dB (AGC OFF)
Velocitat del disparador electrònic   PAL: 1/50~100,000; NTSC: 1/60~100,000
AGC  
BLC  
Iluminació mínima   0.01Lux/1.2F
WDR   D-WDR
DNR   2DNR
Mode dia / nit   Auto / Color / B&W
Alimentació   DC de 5 hasta 36V
Pes   14g
Dimensions   28.5mm x 26mm x 26mm

 

Conclusions

Runcam és sinònim de productes de qualitat contrastada, i aquesta càmera no serà una excepció. La Swift 2 segueix apostant pel sensor CCD Sony SuperHAD II, garantia d'imatge nítida en qualsevol condició pels nostres drons de curses. A més a més ens ha agradat especialment els canvis respecte la seva antecesora com el OSD i micròfon integrats o les lents 2.1 de tamany diminut. Per dir la veritat, Runcam s'havia quedat enrere perqué les càmeres FPV d'alta gama del mercad ja inclouen l'OSD desde fa força mesos. Però després d'aquest moviment, Runcam ja torna a estar a la vanguardia com referent en càmeres de FPV gràcies a la Runcam Swift 2.

 

La Runcam Swift 2 està disponible per la seva compra en el següent enllaç:

shop.runcam.com/runcam-swift-2

Finalment us deixem amb algunes fotografies comparatives respecte la seva antecesora, on podrem comprobar en detall les diferents canvis com l'anclatge, la lent, la marca dels logotips de la Swift en ambdós costats...

 

Galeria de fotografies:

SCROLL TO TOP