Introducció

Sputnik FPV s'ha fet un forat en el món dels drons de curses gràcies als seus dissenys, caracteritzats pels seus innovadors i diferents frames inspirats per l'espai.

Presentem en aquest article il·lustrat el nostre frame equipat amb motorització brushless més petit fins la data: de la mà d'Sputnik FPV, el SP117.

 

Equipament

Els components escollits per a aquest build han sigut els següents:

  • Controladora: Afromini rev3
  • RX: Furious FPV Mini RX (FrSky)
  • Motors: DYS BE1104 - 6500KV
  • Variadors: Little Bee 20A Blheli_S
  • Càmera: Mini CMOS
  • Antena: Micro CL TX
  • VTX: FX758-2 200mW
  • Props: RotorX 3020
  • BEC: Pololu 5V 2.5A

 

Muntatge

El nucli del muntatge es basa en la PDB que Sputnik ha dissenyat específicament per al SP117 i la Afromini. Soluciona d'una manera molt compacte la disposició de tots els components, a més a més forma part de les peces estructurals del propi frame com veurem més endavant.

L'esquema d'aquesta PDB la podem trobar en el següent enllaç. No vull allargar-me massa en aquest punt, les instruccions son clares en el document PDF mencionat anteriorment. L'única particularitat és que hem eliminat el OSD, pel uqe s'ha hagut d'unir els pads de video in amb vídeo out per treure l'efecte del OSD en el pas de senyal de vídeo.

Un altre punt clau a destacar en aquest muntatge: el BEC de 5V. Un potent Pololu de 5V i 2.5A serà capaç d'alimentar tota l'electrònica: controladora, càmera, emissor de vídeo i receptor de ràdio. Aquestes dues restriccions ens conduïran la resta de passes a seguir.

Un cop muntada la PDB, instal·lem els motors amb els minúsculs cargols M2 i coloquem els variadors per a mesurar la distància dels cables. Ensamblem la càmera en el seu suport i realitzem per complert el wiring del conjunt: receptor de ràdio, càmera, vtx...

S'ha de pensar-ho dues vegades per a colocar tots els components en l'interior del frame, tenint en compte a més a més que la PDB ocupa la part central del frame, subjectada pels separadors de nylon en M3. El resultat final és molt compacte i lleuger tal com s'aprecia a les següents imatges.

 

Conclusions

Com hem comentat, es tracta del build brushless de menor tamany, i probablement el més complicat a l'hora d'encabir tots els components que conformen el quad.

D'altra banda, en vol un multi molt àgil i reactiu, lleuger com una ploma, a més de cabre en el palmell de la mà i en qualsevol butxaca, fet que farà que vulguis endurte'l a tots llocs. Un dron del més divertit i versàtil, capaç de fer de qualsevol racó del món un autèntic parc d'atraccions per a la nostra diversió rere les ulleres de FPV.

 

Galeria de fotografies:

SCROLL TO TOP